0
SEO'da Hosting Seçimi

SEO'da Hosting Seçimi

Seo Uyumlu Hosting Seçimi Nasıl Yapılır?

Seo Uyumlu Web Hosting

İlk olarak hostingin ne anlama geldiğini bildiğinizi varsayarak bu paylaşımın yapılmış olduğunu belirtmek isteriz. Hostingin ne anlama geldiğini bilmeyen arkadaşlar çeşitli web sayfalarından kolaylıkla öğrenebilirler.

Peki, seo uyumlu web hosting ne anlama gelir? Seo teknikleri, seo uyumlu web tasarımları gibi her bir sistemi duyduk ama peki seo uyumlu web hosting ne anlama gelir? Bunu şu ana kadar duymadık diyorsanız eğer, bu yazımızı okuduktan sonra web sitenizde bulundurmuş olduğunuz hostingi ve sizin için doğru hosting şirketini tercih etmenin ne kadar önem arz ettiğini anlayacaksınız. Seo uyumlu web hosting, arama motorlarının standartları dâhilinde olmalıdır. Peki, bu belirttiğimiz arama motorları web hosting konusunda bizden ne beklentileri vardır?

İlk olarak hizmetinizi Türkiye’de veriyorsanız hosting sunucunuz da Türkiye lokasyonunda olmak zorunda. Bu detay bize hosting şirketi seçerken doğru şirket seçmemize destek olacak en önemli unsurdur.

Barındırma hesabı alırken nelere dikkat etmemiz gerekir?

Kodlama ve tasarım gibi durumlarda pekiyi değilseniz, yalnızca küçük bir blog sayfası açarak kullanma düşüncesindeyseniz, farklı blog sitelerinden bir tane blog satın alıp, almış olduğunuz alan adını elinizdeki ücretsiz bloğa tanımlayabilirsiniz.

Bildiğiniz sistemleri tercih etmeniz sizin için daha doğru olur. Bağlantı sağlayıcınız oldukça iyi hizmetler verse bile, rahatlıkla kullanamadığınız bir sistemin hiç bir anlam ifade etmeyeceğini unutmayın. Hacker saldırılarına karşı korumaları bulunan sistemleri tercih edin. Herhangi bir hackleme durumu sebebi ile seo çalışmalarınızın tamamı boşa gidebilir. 

Bant genişliği (bağlantı genişliği): Tıpkı evde kullanmış olduğunuz internet bağlantısı gibi düşünün. Gereğinden fazla dosya indirdiğiniz zaman internet sitelerinde dolaşırken bazı yavaşlamalar meydana gelecektir. Sunucunuza ulaşan ziyaretçi sayısı artmaya başladıkça, ihtiyaç duyduğunuz bağlantı genişlik oranını istediğiniz şekilde arttırabilir olup olmadığını da öğrenmeniz gerekir.


Hosting Lokasyonu

Türkiye’de hizmet sağlayan bir şirketin haliyle müşterileri de Türkiye’de yer alıyor ve trafiğin tamamını da Türkiye’deki kullanıcılar sağlıyor. Sunucunuz eğer Amerika’da görünüyor ise Türkiye ’ile Amerika arasında bir veri trafiği meydana geliyor ve sunucunuzun Türkiye’den gelen isteklere yanıt vermesi biraz daha gecikiyor. Bunun için Google’ın kullanıcıların sitenizde kalma süresini ve internet sitenizin hızını dikkate aldığını var sayarsak isteklere geç cevap veren siteler veya geç yüklenen sayfalar nedeni ile kullanıcıların sitenizden ayrılma süreleri daha da artacak ve bu durum Google’daki sıralamanızı olumsuz yönde etkileyecektir. Bunun için Web Hosting hizmetleri veren şirketler de kesinlikle aşağıda belirttiğimiz kriterleri aramalısınız.

  • SSL Sertifikası (Hosting şirketinden hosting satın almadan önce yaşamış olduğunuz sorun size fazladan maliyet çıkartabilir)
  • Mail SPF Kaydı (Microsoft’un spam maillere engel koymak için yürütmüş olduğu bir hizmettir. Sunucunuzun sahte bir sunucu olup olmadığını doğrulamak amacı ile kullanılır.)
  • DKIM Kaydı ( Gönderilmiş olan e-postanın gerçek kişiler tarafından gönderilip gönderilmediğini teyit etmeye yarar)

Not: DKIM ve SPF herhangi bir hosting özelliği değildir. Buradaki asıl amaç bu kayıtların yapılmasına web hosting şirketinin onay verip vermediği ya da sunucunuz da yüklü olup olmadığıdır. Burada söz edilen güvenlik spam mailler nedeni ile IP adresinizin veya alan adınızın block listesine girmesine mani olmaktır.

  • Litespeed ölçeklenebilir özellikler ve yüksek performans sunan bir tür web sunucu teknolojisidir. Apace sunucu sisteminin yerine kurularak daha kaliteli performans ve daha hızlı bir şekilde açılan web sayfaları yapabilmek için kullanılır.
  • GZİP desteği için web hosting paketinizin GZİP sıkıştırma yöntemini desteklemesi gerekir. (Web sayfanızı ziyaret eden kullanıcılara web sitenizde yer alan dosyaları sıkıştırarak aktarmasıdır. Genel olarak yazılım yöntemi ile eklenir fakat sunucunuzun da resim sıkıştırma ve GZİP dosya teknolojilerini desteklemesi gerekir. GZİP yöntemi ile sıkıştırılan web sayfaları daha kaliteli performans sağlar.
  • Block List Hosting sisteminizin IP adresinizi mxtoolbox ile birlikte kontrol ederek block liste yer alıp almadığını kontrol etmelisiniz. Block listeye girmiş bir IP üzerinden kesinlikle sitenizi yayına açmayın. Hosting şirketinize içinde bulunmuş olduğunuz durumu anlatan bir e-mail göndererek IP adresinizin değiştirilmesini isteyebilirsiniz.
  • Bunun yanında web hosting paketinizin DNS ve diğer bilgilerini İNTODNS adresi aracılı ile kontrol edebilirsiniz. Hostinginizde meydana gelen hataları ilgili hosting şirketine iletebilirsiniz.
  • Üçüncü parti olan yazılımlarınız web hostinginizde mutlaka kaldırın
  • WWW ve SSL yönlendirmelerinin yapılmış olup olmadığını mutlaka kontrol edin
  • Anti Virüs ve Anti Spam korumalarınız kesinlikle olmalıdır.
  • Otomatik yedeklemenin kesinlikle aktif olması gerekir aksi halde, sitenizin tamamı ve bu zamana kadar yapmış olduğunuz bütün çalışmalarınız boşa gitmiş olur.
  • Ön bellek doğrulama, tarayıcı önbellekleme ve E-Tag yapılandırması kesinlikle olmalı.
  • Cpanel, Whm, Plesk gibi yönetim panellerine erişim sağlamak Türkiye harici bağlantılar için engellenmesi gerekir.
  • Sunucunuzda Php5, Php6 ve Php7 versiyonlarının muhakkak kurulu olması gerekir.
  • Sunucunuzda kullanmadığımız EasyApache modülleri pasif durumda olmalı.
  • Resim, Css, Js gibi dosyalar subdomainden geri çekilmeli ve bunun için hostinginizde mutlaka subdomain yetkinizin olması gerekir.
  • Özellikle ürün satışı ve ürün tanıtımı faaliyetlerinde yer alan web siteleri için CDN alt yapı seçeneklerinin aktif olması gerekir.
  • Ürün tanıtımı, satışı veya marka değeri oldukça yüksek bir siteye sahipseniz aylık ziyaretçi ortalamanızın üstünde Bandwidth genişliğinizin olması gerekir.

Yukarıda belirtmiş olduğumuz özellikler seo uyumlu olan bütün web hosting sunucularında bulunması gereken özelliklerdir ancak web tasarım şirketinizden web hosting hizmeti sağlayamıyorsanız ya da web tasarım şirketinizin seo uyumlu web hosting alt yapısı bulunmuyorsa, tasarlatmış olduğunuz web site tasarımına yönelik web hosting almanız gerekir. Bu noktada üstüne basarak belirtmek istediğimiz husus, web sitenizin kaplamış olacağı disk alanı, kullanacağı cpu ve RAM kapasitesi gibi özellikleri de göz ardı etmemeniz gerekir.

Bu konu hakkında örnek verecek olursak; ikinci el araç sitenizin olduğunu var sayalım ve her gün yeni araçları ilana koyuyorsunuz. Bu nedenler yüklemiş olduğunuz her bir resim ve dosyalardan kaynaklı olarak kullanmakta olduğunuz disk kapasitesi dolmaktadır. Tanınmış bir markaya ait web siteniz var veya Google Adwords reklamları veriyorsunuz.

Ziyaretçileriniz oluşturmuş olduğu yüksek trafik nedeni ile Bandwidth kotanız dolabilir ve bu durum sitenizin kapanmasına neden olabilir. Yukarıda belirtmiş olduğumuz özelliklere ilave olarak web hosting sunucunuza ait kullanmış olduğunuz donanım kapasitesini de göz ardı etmemelisiniz. Aksi halde sürekli olarak faturanıza eklenen web hosting fiyatları ya da kapasite ve donanım yetersizliğinden dolayı kapanmış bir web sitesi ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Kurumsal seo çalışmaları ve farklı seo teknikleri kadar internet sayfanız için satın almak istediğiniz seo hosting sunucuları da diğerleri kadar önem arz etmektedir.

Asla unutmamanız gerekir ki bu durum temelsiz bir binaya benzer. Sağlam bir alt yapı sistemi ileride sorunsuz bir gelecek vaat eder.

Seo uyumlu web hosting aşamaları ve kurumsal web sitesi tasarımı tamamlandıktan sonra sıra arama motorları optimizasyonlarına geliyor. İlk olarak arama motoru optimizasyonunun ne anlama geldiğini öğrenmeniz gerekir. Eğer bilmiyorsanız detaylı bilgilere ulaşmak için Bknz: Seo bunun yanında kendi kendinize kolay bir şekilde site içi ve site dışı çalışmalara başlamak istiyorsanız Bknz: Seo Yol Haritası tercihlerini araştırabilirsiniz.

 

YAZAR HAKKINDA



YORUMLAR (0)
YORUM YAP